Top 10: Najlepšie kórejské romantické drámy

Kórejské romantické drámy si získali srdcia divákov po celom svete vďaka ich kombinácii emotívnych príbehov, originálnych zápletiek a nezabudnuteľných postáv. Vďaka perfektnému scenáru a réžií dokážu seriály Kórejskej produkcie vtiahnuť do deja svojou autentickosťou a krásnymi filmovými momentmi, ktoré často divákom zanechajú hlboký dojem. Či už ste dlhoročným fanúšikom K-drám alebo práve objavujete čaro tohto žánru, pripravili sme pre vás výber tých najlepších kórejských romantických drám, ktoré rozhodne stoja za pozretie.

Zvoľ top desiatku

(1)

What's Wrong with Secretary Kim

je populárna kórejská romantická komédia o narcistickom výkonnom riaditeľovi Lee Young-joonovi a jeho sekretárke Kim Mi-so. Keď Mi-so po rokoch práce nečakane oznámi, že chce dať výpoveď, Young-joon je zmätený a odhodlaný zistiť, prečo sa rozhodla odísť. Postupne však zisťuje, že ich vzťah nie je len čisto profesionálny, a začne skúmať svoje city k nej.

(1)

It's Okay to Not Be Okay

Dráma sa zameriava na emocionálne liečenie a vzťahy medzi postavami s psychickými traumami. Príbeh sleduje Moon Kang-taeho, starostlivého ošetrovateľa na psychiatrii, ktorý celý život venoval starostlivosti o svojho autistického brata. Na druhej strane je Ko Moon-young, uznávaná autorka detských kníh s antisociálnou poruchou osobnosti, ktorá má vlastnú temnú minulosť. Ich cesty sa pretnú a postupne si začínajú liečiť vzájomné zranenia, pričom sa učia, že je v poriadku nebyť dokonalý a prejavovať svoje emócie.

(1)

My Demon

je romantická dráma, ktorá sleduje príbeh medzi mladou ženou a démonom, ktorý sa z neho stáva nečakaný spojenec. Hlavná postava, ktorá prežíva ťažké časy vo svojom osobnom živote, sa stretáva s démonom, ktorý ju zachráni pred nebezpečenstvom. Týmto nečakaným spojením sa začína komplikovaný a zároveň humorný príbeh plný romantiky, tajomstiev a sebareflexie.

(0)

Business Proposal

romantická komédia o Shin Ha-ri, obyčajnej zamestnankyni, ktorá sa zúčastní naslepo dohodnutého rande namiesto svojej priateľky, aby odradila jej nápadníka. Nečakane však zistí, že muž, s ktorým sa stretla, je jej šéf, Kang Tae-moo, charizmatický a prísny riaditeľ spoločnosti. Tae-moo sa rozhodne pokračovať v stretnutiach, netušiac, že Ha-ri pracuje pre jeho firmu.

(0)

True Beauty

Táto dráma je založená na úspešnom webtoone, ktorý sa zaoberá témou krásy, sebaúcty a sebaprijatia. Hlavnou hrdinkou je Lim Ju-kyung, študentka strednej školy, ktorá sa stala obeťou šikanovania kvôli svojmu vzhľadu. Aby unikla posmechu, naučí sa dokonale líčiť, čím sa premení na "bohyňu" krásy, ktorú všetci obdivujú. Ju-kyung sa však obáva, že jej tajomstvo bude odhalené.

(0)

King the Land

Dej tohto kórejského seriálu sa zameriava na príbeh dvoch hlavných postáv, Lee Junho a Im Yoonah, ktorí sa ocitnú v zložitom vzťahu plnom prekážok a nečakaných situácií. Lee Junh je dedič bohatého hotelového impéria, ktorý sa snaží vyrovnať s tlakom rodinnej tradície a podnikania. Na druhej strane je Gu Won, ambiciózna a pracovitá zamestnankyňa hotela, ktorá sa snaží splniť svoje sny na dobre platenej pracovnej pozícií.

(0)

Alchemy of Souls

Je fantasy dráma, ktorá sa odohráva v magickom svete, kde sa prepletajú osudy ľudí s nadprirodzenými silami. Príbeh sa zameriava na osud mladej ženy, ktorá sa ocitne v tele inej osoby po tragickej udalosti. Prostredníctvom tejto transformácie musí čeliť výzvam a odhaliť tajomstvá svojho nového života. Hlavné postavy zahŕňajú talentovaného mága a dediča významnej rodiny, ktorý sa snaží ovládnuť svoje schopnosti a zachrániť svojich blízkych pred nebezpečenstvom. S ich postupným rozvojom vzťahu sa objavujú romantické a emocionálne momenty, ktoré pridávajú na hĺbke príbehu.

(0)

18 Again

Táto K-dráma sa zaoberá témou druhej šance a sebareflexie. Príbeh sleduje 37-ročného muža, ktorý sa zrazu ocitne vo svojom 18-ročnom tele. Hlavná postava, Hong Dae-young, sa ocitá v situácii, kedy môže znova prežiť svoje tínedžerské roky a zmeniť niektoré z rozhodnutí, ktoré urobil vo svojom živote. Dae-young sa snaží napraviť vzťahy so svojou rodinou, najmä s manželkou a deťmi, a získať späť stratené sny a ambície. Dráma skúma jeho osobný rast a emocionálne prežitie, zatiaľ čo sa vyrovnáva s výzvami, ktorým čelí ako tínedžer a dospelý muž.

(0)

Lovely Runner

Ryu Seon Jae je člen populárnej speváckej skupiny, ktorý nemá núdzu o slávu a pozornosť. Napriek fasáde dokonalého života ho náročná povaha zábavného priemyslu úplne vyčerpala. Im Sol je nadšená obdivovateľká a fánušička Ryu Seon Jae. Nehoda z detstva, ktorá ju pripútala na vozík, ju pripravila o bežný život, ale hudba Ryu Seon Jae jej dodáva motiváciu žiť. Hlavný zvrat v deji príde po tom ako ohlásia smrť Ryu Seon Jae a Im Sol sa vráti o niekoľko rokov späť v čase.

(0)

Perfect Marriage Revenge

je kórejská dráma, ktorá sa sústreďuje na tému pomsty a skrytých motívov v kontexte manželských vzťahov. Hlavná hrdinka príbehu sa po rokoch svojho manželstva ocitá zrazená, keď sa dozvie o nevere svojho manžela. Namiesto toho, aby sa len pasívne zmierila s touto situáciou, sa rozhodne vziať situáciu do vlastných rúk a plánovať pomstu voči svojmu manželovi a jeho milenke. Hlavná postava prechádza procesom osobného rastu a transformácie, pričom si uvedomuje, že pomsta môže mať neočakávané dôsledky.

Zdieľaj článok:
ARGO
ARGO

Výbery najlepších aplikácií, filmov, hier a hudby. V prípade, že chcete mať vašu vlastnú top 10-ku na Argu, tak nám napíšte na www.argo.sk@gmail.com